Sejlere fra hele Skandinavien tager imod foråret i Kaløvig

Af: Michael Vogelius

Mere end tres jollesejlere fra Norge, Sverige og Danmark havde fundet vej til weekendens Ice Camp i Kaløvig. Der var deltagere i både optimist, Zoom8, Laser og Europajolleklassen, hvor træner for Kraftcenter Aarhus Finn Beton og Kaløvigs egne trænere Louise Vang Christensen, Palle Hemdorff, Jørgen Holm og Bo Jarvig tog sig godt af de mange forårskåde sejlere.

Mens sejlerne blæste inde om lørdagen, blev søndagen til en fantastisk første dag på vandet, efter isen havde holdt de fleste skandinaviske havne lukket i en længere periode.

I den kommende weekend afvikler Kaløvig Ice Cup 2012, der som årets første stævne i Skandinavien afvikles netop som isen letter. Der forventes mere end hundrede deltagere, hvor mange sejlere fra Norge og Sverige har ladet deres jolle ligge for at tage en billigbillet tilbage i den kommende weekend.

”Stævnet er lidt specielt på den måde, at der bliver coachet under sejladserne. Nok har vi præmier til bedste sejlere i Optimist, Zoom8, Laser og Europajolle, men det er ikke mere alvorligt, end at vore trænere hjælper alle med fælles briefing og coaching på vandet” udtaler ungdomsformand for Kaløvig, Michael Vogelius”. Samtidig er det lidt specielt at være vært for så mange sejlere, for sejlere bor ikke i campingvogn eller telt som om sommeren. Kaløvig sejlcenter har 24 dobbeltværelser, hvor sejlerne kan bo til en fornuftig pris, så vi er mere en ”fully booked” og forældregruppen har travlt ved gryderne” fortsætter Michael Vogelius

Nye kapsejladsformater testes
I år tester Kaløvig desuden et nyt kapsejladsformat , idet man vil gennemføre sejladserne for de fire klasser med kun en dommerbåd, som vil have en bane på hver sin side af båden med hver sin baneleder og officials. ”Det bliver en udfordring vi har taget op på initiativ fra Finn Beton, men vi glæder os og netop de afslappede former i Ice Cup’en giver os den fleksibilitet og overbærenhed vi måske får brug for” udtaler eventchef Steen Hansen. Efter stævnet vil Kaløvig give erfaringer og anbefalinger videre til Dansk Sejlunion. ”Måske er det et format som i fremtiden kan give et reduceret træk på officials, mærkebåde og dommerbåde” slutter Steen Hansen.

Man kan stadig nå at tilmelde sig til Ice Cup 2012 på www.kbljunior.dk

TV2 Østjylland var på besøg i weekenden. Se indslaget her:http://www.tv2oj.dk/arkiv/2012/2/26?video_id=25709&autoplay=1

Kaløvig havde arrangeret ekstratræning for de norske europajollesejlere inden Ice Camp. Det gav nordmændene associationer til Visit Danmarks kampagne i Norge under temaet: ”Deilig å være norsk – i Danmark” Læs artiklen her:https://sites.google.com/site/europajolleklubben/teamannouncements/dejligaavaerenorskidanmark