Royale kroner til Aarhusianske sejlsportsstjerner

Af: Jens Villumsen

For tredje år i træk uddelte Hotel Royal legatet ”Aarhus Future Sports Stars” og for tredje år i træk var Aarhusianske sejlere blandt modtagere af legatsmidler.

Den årlige uddeling blev afviklet ved en reception på Hotel Royal den 11. februar, hvor hotelejer Jens Richard Pedersen delte rundhåndet ud venligt bistået af rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen.

Sejlsporten i Aarhus modtog to legater.
For at kunne dygtiggøre sig, og kvalificere sig til 2016 OL i disciplinen ” Women’s High Performance Dinghy”, modtogt Ida Marie Baad Nielsen, Marie Thusgaard Olsen og Lin Ea Cenholt Christiansen fra Aarhus Sejlklub et legat på 15.000 kroner. Pigerne træner i øjeblikket i 29’XX, men vil skifte til den bådklasse der måtte blive valgt til olympisk udstyr i løbet af foråret 2012.

Europajolle sejlerne Anne-Line Lyngsø Thomsen, Mathias Livbjerg og Tobias Hemdorff fra Kaløvig Bådelaug modtog ligeledes 15.000 kroner. Dette legat gives til 3 træningsophold i udlandet med henblik på at opnå et endnu højere niveau indenfor jollesejlads på verdensplan, altså topplaceringer ved VM 2012.

Om Hotel Royal – Aarhus Future Sport Stars legatet
I 2008 offentliggjorde Hotel Royal, at hotellet over en 5-årig periode ville støtte talentudviklingen i Aarhus med 1 million kroner. Med beløbet blev prisen “Hotel Royal – Aarhus Future Sports Stars” indført, hvor der årligt bliver uddelt legater til enkeltpersoner eller indsatsområder, som specifikt gavner lokale talenters mulighed for at udvikle sig yderligere.

Midlerne gives til ikke-professionelle talenter og er betinget af Aarhus Kommunes fortsatte engagement i Elite Idræt Aarhus og Elite Sports Akademi Aarhus.