Ny sejlsportsminister i Sailing Aarhus

Af: Thomas Capitani Nielsen

Sailing Aarhus har – om ikke udnævnt en ny minister – så dog ansat en person, der besidder mindst lige så mange kompetencer som en sejlsportsminister burde besidde, hvis nu Helle skulle ønske sig sådan en. Jens Villumsen er nemlig blevet ansat i Sailing Aarhus som event manager, med ansvar for en lang række planlægningsopgaver inden for race og event management.

Jens er oprindeligt uddannet skolelærer, men har de senest 10 år beskæftiget sig professionelt med sejlsport, heraf de senest 5 år som klubsekretær i Kaløvig Bådelaug. Jens har desuden også en international uddannelse som IJ (International Judge) og er kendt af adskillelige sejlere som en dygtig og kompetent dommer. Senest, i 2011, var Jens medlem af juryen ved H-Båd VM i Tyskland og Melges 24 EM i Aarhus samt formand for juryen ved 2,4mR VM i Norge.

Jens sidder desuden i Dansk Sejlunions kapsejladsledergruppe og underviser på en lang række kapsejladsrelaterede uddannelser.

Hos Sailing Aarhus vil Jens blandt andet skulle planlægge en lang række af de race management relaterede opgaver forbundet med de stævner, som Sailing Aarhus skal være værter for de kommende år, blandt andet 2012 Soling EM, 2012 EUROSAF Youth European Championship, 2013 29er/29erXX World Championship og 49er European Championship.

Jens kan kontaktes på jens@sailing-aarhus.dk