Hård vind gav en barsk etape sejlads på Aarhus2Star

Af: Niels Kjeldsen

Søndagens etape af AFI Marine Two Star Race havde ”kun” vindstød op til 14 m/s, og vinden aftog gradvist. Alligevel måtte enkelte både udgå så kun 57 både gennemførte begge sejladsens etaper. Two Star sejlerne var seje, idet hele 77 af de 88 tilmeldte både stillede til start på første etape i vind op til 18 m/s, men en del havde havarier, og to både måtte lørdag rekvirere assistance og bugseres i havn af sejladsens følgebåde.

Samlet overalt vinder af begge etaper blev Bjørn Christiansen og Jørgen Halle, som dermed vandt to Suunto ure og det næste år har den store sølvpokal fra 1886, som er det ældste sejlsportstrofæ, der kan sejles om i Danmark. Andre løbsvindere måtte ”nøjes” med jakker, Glowfast produkter og andre præmier fra bl.a. SLAM, Peak Performance og InSail.dk

AFI Marine Two Star Race er Danmarks eneste etapesejlads, og er nu afviklet for fjerde gang. Hvert år har sejladsen haft deltager rekord og er vokset med ca. 50% pr. år. Sejladsen sejles i 2011 d. 18-19/6, og Århus Sejlklub forventer at sejladsen næste år vil ramme den deltagerbegrænsning, der er sat på max. 100 både.

Yderligere oplysninger fra stævneleder Per Asmussen, 2016 7077 begin_of_the_skype_highlighting              2016 7077      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              2016 7077      end_of_the_skype_highlighting eller på www.aarhus2star.dk