Gense OL-guldvinderne eller følg dem på TracTrac

Af: Thomas Capitani Nielsen

49ere og RS:Xere får monteret GPS/positionstrackere til DM i Århus i weekenden, så kan du følge guldvinderne Jonas Warrer og Martin Kirketerp på nettet i lokalopgøret om Danmarksmesterskabet.

GPS Tracking live på nettet
Er du ikke lige i Århus i weekenden, skal du ikke fortvivle; du vil kunne følge DM sejladserne i 49er og RSX live via GPS/positionstrackere monteret på hver eneste båd og surfbrædt og præcis følge med i bådenes placeriner og performance. Trackingen vil kunne følges via Sailing Aarhus hjemmsiden www.sailing-aarhus.dk eller på www.aarhussejlklub.dk.

Trackingen gennemføres i tæt samarbejde mellem Sailing Aarhus, TracTrac og er financieret via støtte fra Danmarks Idrætsforbund. Det er i øvrigt samme setup der blev benyttet under ISAF Youth Worlds og faktisk også under det aktuelle Volvo Ocean Race som backup for det højtprofilerede Virtual Spectator da det brød ned.

“Medalrace” søndag kl. 14.00

Hvis I hellere selv vil opleve sejladserne “the old fashion way” er der også stor mulighed for det, idet stævneledelsen har planlagt at gennemføre en “medalrace” kl. 14.00 søndag, hvor banen bliver lagt så tæt som muligt på land (ved Århus Lystbådehavn, den nyanlagte kystpromenade). Netop disse sejladser vil i øvrigt blive fulgt og filmet fra helikopter, så mon ikke der er dømt højspænding på havnen.

Tilmeldinger i de enkelte klasser
Pt er der i 49er klassen 20 entries, heriblandt naturligvis OL guldvinderne Warrer og Kirketerp, deres skarpe rivaler brødrene Hansen plus stort set hele den danske 49er klan samt også sejlere fra Finland, Sverige og Tyskland.

I RSX klassen er der 17 tilmeldinger, heriblandt Torben Kornum senior og Sebastian Kornum junior og overraskende endnu en far/søn konstellation idet Jonas Kældsøs far Erich også stiller op i RSX klassen. Det er den store generationskamp, hvilket yderligere understreges af, at Finn Betons” datter Mille B. Jensen har sin debut til et surf DM – om Finn også stiller op har vi dog endnu ikke få bekræftet 🙂

I 29er klassen, som afvikler Jyske Mesterskaber samtidig, er der 12 tilmeldinger hvor halvdelen er fra den stærke, Århusianske 29er klasse. Her dukker i øvrigt også et ”Kirketerp” navn op, nemlig Kristian som er lillebror til Martin Kirketerp.

Så der er i den grad lagt op til et brag af en familliefest i weekend.


Trac Trac vil følge DM i Århus ligesom de følger Volvo Ocean Race. Trackingen er sponseret af Danmarks Idræts-Forbund

 

23.10.2008