Tre, nye århusianske Danmarksmestre

Af: Thomas Capitani Nielsen

Det var en indbringende weekend for de Århusianske sejlere i det sønderjydske, hvor Sønderborg Yacht Club netop har afviklet et succesfuldt TORM Junior og Ungdoms Danmarks Mesterskab. Ikke mindre end 3 nye, århusianske Danmarksmestre blev det til, samt en pæn håndfuld øvrige topplaceringer.


A-Optimist Danmarks Mesterskaberne

I optimistklassen blev Kristian Kierketerp (Egå Sejlklub) ny, danmarksmester i Optimist i et spændende opgør mod Balder Tobiassen (Kerteminde Sejlklub), hvor man skulle helt ud i sjette og sidste sejlads før resultatet var endeligt. Kristian blev i øvrigt også nr 3 ved verdensmesterskaberne i Tyrkiet, så han er inde i en god formkurve. Christian Rost fra Egå Sejlklub var i øvrigt tæt på at tage bronze medaljen i drengenes Optimistklasse; med kun to point fra fra tredjepladsen, placerer han sig på en flot fjerdeplads.

Hos pigerne blev det også til århusianske topplaceringer, med Egå Sejlklub pigerne Lærke Lokdam og Asta Reedtz Husted på henholdsvis sølv og bronze podiet.

På overalt resultatlisten (piger og drenge, A og B), der talte tæt på 200 sejlere, tegner Århus klubberne sig for ikke mindre end halvdelen af top ti placeringerne – godt gået Århus!!


Guld til Kristian, Sølv til Lærke og Bronze til Asta, alle fra Egå Sejlklub.

29er Ungdoms Danmarks Mesterskaberne

I den spektakulære 29er klasse, som er ”lillesøsteren” til den efterhånden verdensberømte, OL guldklasse 49er, blev det også til et par nye, Århusianske Danmarksmestre idet Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen (Århus Sejlklub) leverede en stabil indsats og vandt med et komfortabelt 13 points forspring ned til sølvmedaljepladsen.

På sjettepladsen finder vi også en Århus båd, nemlig den blandede Egå Sejlklub/Kaløvig Bådelaug besætning Henriette Søster Frislev og Mathias Lehm Sletten, der ud af de i alt 14 sejladser leverede både en første og to anden pladser, så alt tyder på, at der blev kæmpet hårdt i toppen af det 20 både store 29er felt.


Finn Beton giver gode råd til Ida og Marie fra Århus Sejlklub.

Zoom 8 Junior Danmarks Mesterskaberne
I Zoom 8 klassen blev det også til en ny, Århusiansk Danmarksmester; Linea Cenholt Christiansen (Århus Sejlklub) leverede en række stabile sejladser, der blev belønnet med guldet. Endnu en Århus Sejlklub sejler leverede en topplacering i klassen, nemlig Malene Winther Olsen der tog sig af fjerdepladsen. Der var 55 både (drenge og piger) tilmeldt i klassen hvoraf 6 var fra Århusianske sejlklubber.

 

 

 


Linea fra Århus Sejlklub er junior Danmarksmester i Zoom 8.

Feva Junior Danmarks Mesterskaberne
I den topersoners Feva klasse, også kaldet indstigningsklassen til 29er klassen, tog Århus sig af endnu en medalje, da Mathias Hansen fra Egå Sejlklub sammen med Mikkel Gyldenholm fra Skælskør Amatør Sejlklub tog en flot broncemedalje. Mathias lå endda a-point med sølvmedaljevinderne, med en sjetteplads som “dårligste” fratrækker – godt gået!!  Der var 16 startende både i klassen der i øvrigt domineres af Sjællandske besætninger.

 

Læs mere på stævnesiden www.syckapsejlads.dk, hvor du også kan finde masser af artikler, fotos og meget mere.

14.09.2008