Gamle OL-helte hyldede Jonas og Martin

Af: Thomas Capitani Nielsen/Øjvind Bordal – Bådmagasinet

Det meste af Århus var på benene, da de to OL-mestre vendte hjem i onsdags. Blandt dem en hel del sejlere, der selv har oplevet at få en OL-medalje om halsen.

Det startede med en officiel modtagelse på Århus Rådhus, med en reception i byrådssalen. Det er en ære, der normalt forbeholdes meget prominente gæster. Senere på aftenen bragede det løs med en kæmpefest i Kaløvig Bådelaug – 400-500 medlemmer, venner, og bekendte fejrede gulddrengene til de lyse timer.

Til anledningen var der inviteret nogle særlige gæster: Dette er nemlig ikke første gang Århus har haft fornøjelsen af olympiske medaljer i sejlsport. Hele 6 tidligere medaljevindere fra omegnen af den jyske hovedstad havde støvet medaljen af, og mødt op for at vise de nye mestre ære. Den lille, men prominente forsamling kan du se – med angivelser af navn, metalsort, bådklasse, samt årstal for bragden – på det ret unikke gruppefoto øverst på siden her.

Jonas Warrer og Martin Kirketerp har været igennem en perlerække af hyldester, receptioner og fester, efter hjemkomsten fra Kina. Danmarks nye sejlerhelte har været behørig og fortjent hyldet i mange sammenhænge. Men mon ikke de to efterhånden glæder sig til nogle stille dage der hjemme, efter de sidste, uforglemmelige uger?

Et unikt syn: Gruppefoto med århusianske, olympiske medaljevindere.
Fra venstre: Martin Kirketerp (guld, 49’er, Beijing/Qingdao 2008)
Thomas Jakobsen (guld, Soling, Sydney 2000)
Helle Jespersen (bronze, Yngling, Athen 2004)
Per Kjærgaard (sølv, Tornado, Moskva/Tallinn 1980)
Signe Livbjerg (bronze, E-jolle, Athen 2004)
Henrik Blakskjær (guld, Soling, Sydney 2000)
Jonas Warrer (guld, 49’er, Beijing/Qingdao 2008)
Peter Due (sølv, Tornado, Moskva/Tallinn 1980).

På billedet mangler Dorte O. Jensen (bronze, Yngling, Athen 2004.

31.08.2008