Aarhus er Danmarks bedste sportsby

Af: Pressemeddelelse fra Århus Kommune

Århus er eneste danske by på en ny opgørelse over verdens bedste sporteventbyer. Det viser en opgørelse, hvor australske Melbourne for anden gang i træk er nummer 1.

Det er verdens førende informations- og kommunikationsvirksomhed indenfor sportsbranchen – Sportsbusiness Group, – der står bag undersøgelsen der placerer Århus i toppen af verdenseliten, når det gælder om at trække sportsevents til byen.

“Jeg er utrolig glad og stolt over den internationale anerkendelse. Det er et skulderklap til hele byen og især til det målrettede hvervearbejde i Sport Aarhus Events.  Det har formået at bringe Århus ind i en kreds af ikke helt uvæsentlige byer verden rundt”, udtaler rådmand for Kultur og Borgerservice Flemming Knudsen.

Sportsbusiness Group har i sin rapport lagt vægt på tre ting.

– Hvor mange verdens- eller regionale sportsevents, som byerne havde været vært for siden 2004
– Hvor mange af den samme slags begivenheder byerne var blevet tildelt frem til og med 2012
– Hvor mange årlige events af global betydning, byerne havde afviklet eller skulle afvikle.

Disse events blev rangordnet på 5 niveauer efter deres karakter og betydning. Ud fra denne gennemgang endte Århus blandt de bedste 130 byer. Århus er den eneste danske og en blandt kun ni skandinaviske byer på listen.

“Jeg synes, at denne opgørelse, der jo er lavet efter objektive kriterier, slår fast at vi til fulde har opfyldt nogle af de væsentlige kriterier for at kunne kalde Århus Danmarks sportsby nummer 1”, udtaler Thorkild Rydahl formand for Sport Aarhus Events.

VM i gymnastik blev set af 815 millioner.

Det er arrangementer som det netop afviklede VM i ungdomssejlads, EM i bordtennis 2005, VM i orienteringsløb og ikke mindst VM i gymnastik i 2006 der er årsag til den fine placering. Alene VM i gymnastik havde globalt set 815 millioner visninger.

“Konkurrencen om værtskaberne er taget kraftig til i de seneste år. Godt nok er der blevet flere events at konkurrere om, men der er kommet endnu flere byer, regioner og lande, der vil lege med. Så vi skal fortsat tænke nyt og stort, hvis vi også i fremtiden vil være blandt verdens bedste”, slutter rådmand Flemming Knudsen

Tiltrækning af store idrætsbegivenheder til Århus er et de fremtidige indsatsområder i det udkast til ny Sport- og Fritidspolitik, som medio 2008 har været til offentlig høring, og som Kultur og Borgerservice senere forelægger byrådet til vedtagelse.

Det er anden gang Sportsbusiness Group har lavet listen over verdens førende sporteventbyer. Første gang var i 2006. Her var det også Melbourne, der vandt.
For yderligere oplysninger
Rådmanden for Kultur og Borgerservice Flemming Knudsen, 20 21 84 23

FAKTA:

Mere om Ultimate Sports Cities 2008 :
http://www.sportbusiness.com

De 9 skandinaviske byer er Åre, Gøteborg, Helsinki, Hamar, Linkøbing, Oslo, Gävle, Østersund og Århus.
TOP 3 er Melbourne, Berlin og Sydney.

 

 

20.08.2008