To århusianske sejlere udtaget til VM i ungdomskapsejlads, juli 2008 i Århus

Af: Anders Hansen

Når Århus byder velkommen til VOLVO Youth Sailing ISAF World Championship 10. juli, bliver det med deltagelse af to århusianske sejlsportstalenter på hjemmebane.

Dette stod klart efter Dansk Sejlunions kvalifikationsstævne sidste weekend i Aabenraa, her klarede Århus-sejlerne Marie Olsen og Thorbjørn Schierup sig så godt, at de nu sammen med 8 andre ungdomssejlere skal repræsentere Danmark ved det forestående ungdomsverdensmesterskab.

Duel mellem to århussejlere:
Mest spændende var udtagelsen for Marie Olsen fra Århus Sejlklub, der med sine blot 15 år nu kan se frem til sit første ungdomsverdensmesterskab. Marie Olsen der sejler 29er sammen med Rie Galsgaard endte efter 16 sejladser á point med en anden Århus-sejler Ida Marie Baad Nielsen, der sejler sammen med Claudia Carlsen. Om udtagelsen siger Marie Olsen: ”Det var meget spændende og nervepirrende, men selvom vi var nervøse, fokuserede vi hele tiden på at holde os tæt på konkurrenterne”.

Og dette var lige nøjagtigt tilstrækkeligt, da Marie Olsen og Rie Galsgaard vandt i kraft af flest vundne sejladser.

Yngste danske deltagende
Marie Olsen er den yngste af de i alt 10 danskere, der er udtaget til VM i ungdomssejlads. Maries målsætning for stævnet bærer også præg af realisme og beskedenhed. Marie fortæller, at dette ungdomsverdensmesterskab hovedsagligt skal give hende mere international erfaring, og at placeringen ikke kommer i første række. Marie forsikrer dog om, at hun glæder sig enormt meget og vil gøre alt for at levere en god præstation.

Målsætningen er medalje
For den anden udtagede Århus-sejler Thorbjørn Schierup fra Kaløvig Bådelaug er målsætningen klar. ”Jeg går helt klart efter at vinde en af de tre medaljer. Der er hård konkurrence mellem de 45 deltagende i klassen, men jeg forudser, at jeg er med i et felt på 10 sejlere, der kan tage medaljerne. Thorbjørn er i øjeblikket i skarp træning op imod stævnet, hvor han træner alle ugens dage. ”Jeg træner fire dage på vandet om ugen, og supplerer med konditions- og styrketræning”

Sagt med andre ord er den århusianske sejler i topform, når stævnet skydes i gang.

Drømmen om OL
VM i ungdomssejlads 2008 er Thorbjørn Schierups sidste ungdomsstævne. Thorbjørn er lige fyldt 18 år, og skal derfor sejle i seniorklassen fremover. Hans målsætning de kommende år er udover at skabe sig et navn i den professionelle sejlerverden, også at kvalificere sig til OL i 2012 i London.

Om VOLVO Youth Sailing ISAF World Championship:
Verdensmesterskaberne i kapsejlads for 15-18 årige afholdes 10.-19. juli 2008 i Århus. 260 sejlere fra 60 nationer vil sejle i klasserne Laser, Laser Radial, 29’er, Neil Pryde RS:X Surf Boards og katamaranen Sirena SL16. Sejladserne afvikles på Århus Bugt umiddelbart ud for Århus Lystbådehavn.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er Protektor for verdensmesterskaberne, der gennemføres med massiv støtte fra Århus Kommune, Dansk Sejlunion og Sport Event Denmark.