About Aarhus

About Aarhus video, click here: Aarhus

Århus, der er Danmarks næststørste by med mere end 300.000 indbyggere, er med sine dybe rødder i vikingetiden samtidig een af Danmarks ældste byer. Men hvad mange ikke ved, er at Århus faktisk også er Danmarks “yngste” by, i hvert fald når der måles på indbyggernes gennemsnitsalder. Omkring hver femte indbygger er nemlig studerende ved en af byens 25 uddannelses- og forskningsinstitutioner, og det giver byen en helt særegen ung og spændende puls.

Den oplever man ikke mindst ved Vadestedet langs åen, hvor de studerende frekventerer de mange cafeer og restauranter ligger på stribe – men naturligvis også på og omkring Aarhus Universitet, hvis karakteristiske gulstensbygninger er et arkitektonisk mesterstykke i den smukke Universitetspark, som næsten er vokset sammen med den gamle bymidte. By og Universitet indgår en helt unik symbiose, som er speciel, og som tiltrækker studerende og lærere fra hele verden.

Og så er der jo Århus Festuge – den finder sted hvert år i månedsskiftet mellem August og September – over to weekender. Det vil sige, at Århus Festuge lige netop er i sin første weekend når Aarhus Sailing Week/TORM Granprix’et afvikles i Århus.