Spænding, glade sejlere og god konkurrence markerer første weekend af Aarhus Sailing Week

Med spændende sejladser og glade vindere sluttede første weekend af Aarhus Sailing Week. Favoritterne levede op til forventningerne og garvede sejlere fik afprøvet nye bådklasser. Men sejlugen er langt fra ovre endnu. Næste weekend gælder det Keelboat Cup som afslutter Aarhus Sailing Week. Derudover lægger Aarhus også vand til afgørelsen på den spændende Sejlsportsliga.

Det blev endnu en god dag på vandet for sejlerne ved Aarhus Sailing Week. Med en vind på 6-7 m/sek. var der igen perfekte forhold på Aarhus bugten. Der var derfor ingen undskyldninger for ikke at udnytte de gode forudsætninger forud for dagens afgørende sejladser.

29’er feltets vindere

Der var lagt op til kamp fra start, da 29’er klassen skulle afgøres i dag. Ud over spændingen om, hvem der løb med 1. pladsen, var der også en intern dyst, der skulle afgøres mellem det daglige 49’er FX par Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thuesgaard Olsen og deres søskende. I går lykkedes det Marie og Ida Maries bror Carl Emil Baad Nielsen at tage den interne føring ved at sikre sig en 3. plads. De to ny konstituerede 29’er par endte dog á point i går, og derfor var spændingen intakt forud for dagens afgørende sejladser. Marie og Carl Emil var efter gårdsdagens sejlads sikre på, at de havde potentialet til at slå Ida Marie Baad Nielsen og Simon Thuesgaard Olsen i sidste ende.

Og ganske rigtigt så blev det en tæt duel mellem de to både. Marie & Carl Emil endte dog med at få ret i sine forudsigelser og opnåede den bedste placering med en samlet 3. plads. Ida & Simon åndende dem i nakken lige til det sidste. ”Det var rigtig tæt. Først førte de, men så vandt Simon og jeg de to næste sejladser, og så var det ret lige igen. Så lavede vi en dårlig sejlads, så selvom vi vandt sidste sejlads, kunne vi ikke nå at hente dem desværre” beskriver Ida efter dagens afgørelse og konkluderer: ”Det er rigtig træls – til gengæld har vi lavet flest førstepladser. Så det glæder Simon og jeg os over”. Ida & Simon slutter dagen på en 4. plads med bare to point op til rivalerne.

Der var dog ingen af dem, der kunne slå Daniel Nyborg og Sebastian Olsen (Yachtklubben Furesøen), der leverede en stabil indsats med en 1. plads i går og endnu en rangering som nummer ét i dag. Det var dermed fuld fortjent, at drengene kunne tage guldet i 29’er klassen foran det 20-båds store felt.

Favoritterne levede op til forventningerne

Anna Livbjerg og lillebror Mathias Livbjerg (Kaløvig Bådelaug) kan kun være fuldt ud tilfredse efter weekendens sejladser. Anna Livbjerg levede op til favorittitlen og tog guldet i Europajolle, mens Mathias Livbjerg med makker Tobias Hemdorff bevarede 1. pladsen i 49’er klassen fra i går.

Nikolai Tiedemann, som i går landende en 1. plads i Zoom8 klassen, måtte i dag rykke ned på en 3. plads. Alt i alt må det siges at være en rigtig fin indsats fra den unge sejler. Rasmus Bergmann Fabrin (Yachtklubben Furesøen/Sejlklubben Esrum) ender øverst på podiet, mens Julius Damsgaard (Skive Sejlklub) slutter dagen på en 2. plads.

Stærke klubpræstationer    

Resultatlisten set over de 9 klasser vidner om nogle stærke klubpræstationer. Kaløvig Bådelaug er godt repræsenteret ved Aarhus Sailing Week, hvilket gav sig til udtryk i flest podieplaceringer ved stævnet. Kaløvig sejlere kunne i alt træde op på podiet syv gange set over de 9 forskellige klasser. Ud over guld i Europajolle og 49’er tog Anne-Line Lyngsø Thomsen & Mathias Bruun Borreskov sejren i Formula 18.

Egå sejlklub leverede også en flot præstation, da de besatte de første fire placeringer i Laser Radial feltet.

Mere sejlads i vente

Selvom første weekend i Aarhus Sailing Week er ovre, er der dog meget mere spændende sejlads i vente. I næste weekend bliver der nemlig også travlt på Aarhus Lystbådehavn. Her skal Keelboat Cup løbe af stablen, hvilket bliver afslutningen på Aarhus Sailing Week. Derudover er det også i næste weekend, den nydannede Sejsportsliga skal afgøres og en klubvinder findes.

Se de endelige resultater for weekendens stævne her:

 

 

ASW & TORM UGP arrangeres af Aarhus Sejlklub i samarbejde med Sailing Aarhus. Stævnet sponsoreres af Böklunder, TORM, Harboe, Key West, Sparekassen Kronjylland, Pantaenus, AFI Marine, Dansk Sejlunion, Sport Aarhus Events og Aarhus Kommune.

, , , , , ,