Spændende konstellationer ved Aarhus Sailing Week

Kl. 11 i dag gik starten på Aarhus Sailing Week i Aarhus Lystbådehavn. I alt 9 bådtyper er repræsenteret ved stævnet i Aarhus, der forløber over weekenden som start på Aarhus Festuge. Alle kan deltage i kapsejladsen, så der er både kendte som ukendte ansigter på havnen. Deltagerlisten byder også på nye konstellationer og deltagere i nye bådklasser.    

En let tåge lå over Aarhus Lystbådehavn her til morgen, men vinden var god selvom regnbygerne truede i horisonten. Havnepladsen var fyldt op af de mange forskellige typer både, sejlformater og øvrigt udstyr. Med blafrende sejl i baggrunden udførte hver besætning deres ritualer før dagens konkurrence. Og regnen var desværre uundgåelig under alle af dagens sejladser, men vinden var god, og derfor må man sige at sejlvejret og forholdene var ganske ideelle ved førstedagen af Aarhus Sailing Week.

Aarhus Sailing Week er et traditionsrigt stævne, som igen i år tæller mange kendte som ukendte ansigter. Et hurtigt blik på deltagerlisten i 29’er klassen får én til at spærre øjnene op. Her finder vi nemlig de nykårede Junior VM- og EM-guldvindere i 49’erFX klassen Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thuesgaard Olsen (Aarhus Sejlklub). Ikke nok med at pigerne deltager i 29’er klassen, har de også valgt at sejle med hinandens brødre. Ida Marie har derfor fået selskab af Simon Thuesgaard Olsen, hvor Carl Emil Baad Nielsen skal sejle med Marie.

Der var derfor ingen tvivl om at konkurrencen på vandet ville blive hård mellem de to 29’er både. Det var da også to glade men kampklare sejlere, vi mødte på kajen efter dagens sejlads. Her spurgte vi ind til, hvorvidt konkurrencen er ekstra hård når søskende og sejlerpar dyster mod hinanden: ”Ja, hundrede procent! Og vi ligger á point og det er tragisk! Jeg tror vi har en anden og de har en tredje, så vi fører vist stadigvæk” konkluderer Marie Thuesgaard Olsen sammen med Carl Emil Baad Nielsen. ”Vi skal slå dem! Vi synes jo helt klart vi har mest potentiale. Hvis vi ikke havde tyvstartet og kæntret, så havde vi været så langt foran dem” forsætter det nye 29’er par med et smil på læben. De to både endte ganske vist side om side efter dagens sejlads; dog på en henholdsvis 3. og 4. plads Der er vist ingen tvivl om, at vinderen i denne duel vil have håneretten i lang tid.

Skiftet til 29’er klassen er dog langt fra permanent for de to Aarhus piger, og de må derfor ligge kappestriden bag sig, når de skal på vandet igen i 49’erFX båden til VM om få dage. Fra d. 8-21 september skal Ida Marie og Marie nemlig kæmpe om placeringer og danske nationspladser til OL i Rio 2016 ved ISAF VM i Santander, Spanien.

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thuesgaard Olsen er ikke de eneste, der prøver kræfter med nye sejlklasser. Sebastian Norup (Yachtklubben Furesøen), som netop har vundet en bronzemedalje ved Zoom8 VM i Kaløvig, er også en del af 29’er feltet i Aarhus. Sammen med makkeren Gabriel Gosden landede de på en 13. plads efter dagens sejladser. Kigger man på listen over Zoom8 feltet, er der dog også her flere kendte navne fra selv samme Zoom8 VM. Her finder man bl.a. Nikolai Tiedemann og Mathias Yde Hedegaard. Begge sejlere er fra Kaløvig Bådelaug. Nikolai Tiedemann brillerede da også med en samlet 1. plads i dag, og ligger derfor rigtig lunt i svinget til morgendagens afgørende sejladser.

Anna Livbjerg og lillebror Mathias Livbjerg (Kaløvig Bådelaug) er også at finde på deltagerlisten, men dog ikke i samme klasse. Anna Livbjerg sejler som nykåret Verdensmester i Europajolle-feltet, som ved dette stævne er det største felt med i alt 40 sejlere. Med denne Verdensmestertitlen er Anna Livbjerg stor favorit til at snuppe sejren, når stævnet slutter i morgen. Anna Livbjerg havde da også en rigtig god dag i dag og endte på en samlet 2. plads.

Lillebror Mathias Livbjerg er ikke hoppet i Europajollen, men prøver i stedet kræfter med 49’er klassen sammen med Tobias Hemdorff. Dette er slet ikke noget dårligt valg, da sejlerparret endte dagen på en 1. plads i deres klasse.

I morgen afsluttes Aarhus Sailing Week, hvor medaljerne skal fordeles i de 9 klasser. Efter dagens sejladser er spændingen dog stadig intakt. Se resultaterne for de enkelte klasser efter dagens sejladser her:

ASW & TORM UGP arrangeres af Aarhus Sejlklub i samarbejde med Sailing Aarhus. Stævnet sponsoreres af Böklunder, TORM, Harboe, Key West, Sparekassen Kronjylland, Pantaenus, AFI Marine,  Dansk Sejlunion, Sport Aarhus Events og Aarhus Kommune.

, , , , , ,