Dansk Sejlunions Legeministerium underholder børn og barnlige sjæle ved ASW

Mens sejlerne dyster på vandet ved årets tilbagevendende dyst i forbindelse med Aarhus Festuge, Aarhus Sailing Week, kræses der for sejlergenet hos det yngre publikum, idet Dansk Sejlunion stiller deres ‘Legeministeruim’ til rådighed for børn og barnlige sjæle under weekendens stævne.

Dansk Sejlunions Legeministerium er efterhånden ved at være et fast indslag til kapsejladser og stævner rundt omkring i landet, og Aarhus Sailing Week er ingen undtagelse.

Det giver god mening at appellere til sejlergenet hos landkrabber, som færdes tæt på vandet ved stævner rundt om i landet. Jo flere sejlentusiaster sporten kan mestre, jo bedre vilkår for sejlsporten naturligvis. Og hvad bedre end at lokke nye til end gennem leg?

Den idé har Dansk Sejlunion for længst luret, og da vi møder dagens ‘Legeminister’, Martin Hansen, ved Aarhus Sejlklub på Lystbådehavnen i Aarhus, er det da også kun med nød og næppe, vi får lov at blive på land og nøjes med at se på:

I ligner to, der kunne have godt af at komme på vandet og prøve lidt stand-up-paddling,” siger Martin, med sit opfordrende blik, som er svært at afvige. Det er tydeligt, han har erfaring med at hverve landkrabber til sjov på vandet.

Knapt har vi takket pænt nej, før to friske piger tager udfordringen op. Esther og Miriam på henholdsvis 10 og 8 år springer op fra stolene, hopper behændigt i deres våddragter og suser ud på græsplænen, hvor boards’ene ligger klar til at blive pustet op.

klargoering

 

 

 

 

 

 

Der pustes paddling boards for fulde gardiner, og i løbet af få minutter er Esther og Miriam klar til at komme på vandet.

Vi følger nysgerrigt med, og mens pigerne gør klar til leg på vandet, fortæller de ivrigt om deres forkærlighed for vandsport og sejlads, og det går efterhånden hurtigt op for os, at netop sejlads ikke er et fremmed fænomen for de to unge piger.

Man skal kravle før man kan gå
Det viser sig, at både Esther og Miriam begge sejler optimistjolle i Aarhus Sejlklub og gerne flere gange om ugen:

Det er sjovt at sejle,” fortæller Esther, mens hun pumper om kap med sin søster. “Og det er rigtigt sjovt, når man falder i vandet,” tilføjer Miriam og griner begejstret. De to unge piger er, som de fleste af kapsejlerne på vandet i dagens sejladser, startet i en ung alder, og det er tydeligt at fornemme, at saltvandet flyder i deres årer allerede. For dem er sagen klar: de sejler, fordi det er sjovt, fordi det sociale liv i klubben avler godt kammeratskab og fordi de godt kunne tænke sig at blive rigtig gode sejlere ligesom de, der dyster på vandet i Aarhus Sailing Week og TORM UGP i skrivende stund.

For mange af topsejlernes vedkommende er karrieren også startet i optimistjollen, ligesom den Esther og Miriam befinder sig i til hverdag. Men lige nu gælder det stand-up-paddling, og de to piger er ved at være klar til at bestige boardet.

Legeminister Martin Hansen hjælper pigerne med at søsætte boards’ene og hopper selv i en Sit-on-top kajak, så han kan følge pigerne på vandet og guide dem i stand-up-paddling disciplinen.

saa_er_vi_klar

 

 

 

 

 

 


Martin Hansen giver Esther og Miriam de sidste instrukser, før de går på vandet

Så er de afsted, og mens vi iagttager de lærenemme piger fra bredden, padler Martin ved siden af pigerne, mens han guider og giver tips til, hvordan de får den bedste balance på boardet og dermed den bedste fremdrift. Og pigerne tager hurtigt ved lære.

Ikke kun for øvede
At Esther og Miriam er øvede sejlere og trives på vand, letter Martins opgave ved dagens første praktiseren af Legeministeriet. Og selv om det er en fornøjelse at se de to vandhunde i aktion, tøver Martin ikke med at give udtryk for, hvor gerne han også så utrænede folk gøre brug af Dansk Sejlunions tilbud om nyere former for vandsport i form af Stand-up-paddling, Sit-on-top kajak og surfing:

Vandsport og sejlads er godt for rigtig mange ting, og selv om det måske ser lidt kedeligt ud fra land, så er stand-up-paddling vildt sjovt og en af de hurtigst voksende sportsgrene inden for vandsport pt.,” fortæller Martin, mens han holder et vågent øje med pigerne fra kajakken, hvori han sidder. ”

Derfor nyder vores tiltag også popularitet, hvor vi kommer frem, for folk bliver ofte fanget af kombinationen mellem fysisk udfoldelse i natur og frisk havluft,” fortsætter Martin og slutter: “og så er det en social sport, selv om den appellerer til individuel udfordring, så det sker ofte, at vi må tage folk ud af flere omgange, fordi antallet af interesserede overstiger, hvor mange vi kan have på vandet ad gangen i forhold til sikkerheden.”

paa_vand_med_ds

 

 

 

 

Her ses Miriam og Esther i vandet ud for Aarhus Lystbådehavn i fuld færd med at få styr på balance koordinering og padling på én og samme tid. Legeminister Martin Hansen sidder i midten og holder øje med, at alting foregår i trygge og sikre rammer.

Har du lyst til at prøve dine evner inden for stand-up-paddling, surfing eller sit-on-top kajak, holder Dansk Sejlunions Legeministerium åben igen søndag fra kl. 11.00 nede ved Aarhus Sejlklub på Aarhus Lystbådehavn.

, , ,